Brasiilia vangis istuv ekspresident juhib endiselt valimisküsitlustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Luiz Inacio Lula da Silva toetajad nõuavad tema vabastamist.
President Luiz Inacio Lula da Silva toetajad nõuavad tema vabastamist. Foto: PILAR OLIVARES/REUTERS

Brasiilia vangis istuv ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva juhib endiselt presidendivalimiste arvamusküsitlustes, selgus pühapäeval avaldatud tulemustest.

Datafolha instituudi arvamusküsitluse kohaselt on Silva toetuseks vähemalt 30 protsenti. Tema lähimaks rivaaliks on konservatiivist Jair Bolsonaro 15 toetusprotsendiga.

Datafolha kolmapäevast reedeni kestnud küsitluses osales 4194 inimest.

Silva toetus on siiski mõnevõrra langenud, sest jaanuari küsitlustes oli see veel 34-37 protsendi tasemele.

Brasiilia Töölispartei kuulutas esmaspäeval pärast kaheksatunnist koosolekut, et Lula jääb erakonna kandidaadiks ning ta registreeritakse viimasel kandidaatide esitamise päeval 15. augustil.

Praegune seadusandlus lubab Brasiilia kohtul Lula kandideerimistaotluse tema süüdimõistmise tõttu tagasi lükata.

Hoolimata süüdimõistmisest korruptsioonis, juhib 72-aastane Lula ülekaalukalt kõiki küsitlusi ja on kandideerimise korral kindel soosik.

Aastail 2003-2010 presidendiametit pidanud Lula võib süüdimõistva otsuse endiselt edasi kaevata.

Populaarne liider andis end võimude kätte laupäeval, et hakata kandma 12-aastast vanglakaristust. Ta on eitanud igasuguseid rikkumisi ja öelnud end olevat poliitilise tagakiusamise ohver.

Lula poolehoidjad mäletavad teda riigipeana, kes tõi kümned miljonid inimesed välja vaesusest ja viis Brasiilia maailmaareenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles