Briti võimud uurivad võimalusi Vene raha liikumise tõkestamiseks (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: SIMON DAWSON/AFP/Scanpix

Suurbritannia uurib mitmesuguseid meetmeid, mida saaks kasutada Vene kodanike ebaseadusliku raha suhtes, vahendas Briti meedia peaministri Theresa May sõnu.

"Me kaalume kõiki tegevusi, mis võivad kõne alla tulla," vahendas peaministri sõnu ajaleht The Sunday Times.

Ajalehe allikas omalt poolt lisas, et peagi võetakse ette "laialdane tegevus".

«Te saate peagi näha Suurbritannias laialdasi rahandusmeetmeid Vene oligarhide suhtes,» ütles allikas.

Märtsi keskpaiku märkis May Vene-vastastest meetmetest rääkides, et Suurbritannia jätkab korrakaitsejõudude kasutamist, et seista vastu kurjategijatele ja eliidi korrumpeerunud liikmetele. «Meie riigis ei ole kohta nendele inimestele ja nende rahale,» ütles ta.

BBC andmetel alustas parlamendi alamkoja rahanduskomisjon märtsis majanduskuritegude, sealhulgas rahapesu uurimist, programm sai nimeks «Vene korruptsioon Suurbritannias». Transparency Internationali andmetel, millele toetuvad saadikud, on Suurbritannias soetatud omandit 4,4 miljardi (5,1 miljardit eurot) kahtlast päritolu naelsterlingi eest. Osa sellest moodustab venelaste Suurbritannias omandatud kinnisvara kogumaksumusega u 880 miljonit (1,016 miljardit eurot) naela.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles