Karbauskis: Leedu võimuliit jätkab samadel tingimustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Leedu Talurahva ja Roheliste Liidu (LVŽS) seimifraktsiooni esimees Ramūnas Karbauskis ütles, et lähiajal kooskõlastatakse ja allkirjastatakse koalitsioonileping nädala eest registreeritud Leedu Sotsiaaldemokraatliku Tööerakonnaga (LSDDP), mida juhib Gediminas Kirkilas.  

LVŽS juht nimetas lepingu allkirjastamist suuresti vormiliseks sammuks ja kinnitas, et mingeid eeldusi uute punktide ilmumiseks lepingusse ei ole.

«Ma pean silmas, et midagi ei vaadata üle, mingeid muudatusi ei tule ei seimi juhtkonnas ega valitsuses. Me lihtsalt määratleme oma koostöö vastkinnitatud erakonnaga, millel on seimis esindus,»ütles Karbauskis BNSile.

LSDDP juht Kirkilas ütles eelmisel nädalal, et ta taotleb koalitsiooniläbirääkimistel võrdseid positsioone eri valdkondades, mitte üksi seimis, vaid ka valitsuses. 

Praeguseks on ta nõudmistes tagasihoidlikum, loodes mõnele aseministri kohale.

Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei moodustati pärast lõhet Sotsiaaldemokraatlikus Parteis, mis tekkis eelmisel aastal pärast seda, kui sotside uueks esimeheks valiti Gintautas Paluckas.

LSDDP moodustas 4500 Leedu kodanikku, ütlesid asutajad. Liikmete hulgas on Širvintose linnapea Živilę Pinskuvienę ja tema abikaasa Jonas Pinskus, endine Tööpartei esimees Kęstutis Daukšys, ärimees ja endine seimiliige Andrius Šedžius, endine Korra ja Õigluse partei liige Remigijus Ačas ja mitmed teised.

Uude erakonda kuuluvad kõik seimi sotsiaaldemokraatide ja Tööpartei fraktsiooni liikmed, välja arvatud ekspeaminister Algirdas Butkevičius ja Antanas Vinkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles