Uurijad: Kemerovo kaubakeskuse omanik ei tahtnud parandusteks raha välja käia (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo kaubandus- ja meelelahutuskeskus Zimnjaja Višnja.
Kemerovo kaubandus- ja meelelahutuskeskus Zimnjaja Višnja. Foto: Nina Zotina/Scanpix

Venemaal Kemerovos põlema süttinud kaubakeskuse omanik oli hoone turvaprobleemidest teadlik vähemalt kaks aastat, kuid ei soovinud nende parandamiseks raha eraldada, vahendab TV NET.

Tulekahju Kemerovo linna kaubandus- ja meelelahutuskeskuses Zimnjaja Višnjas (Talvine Kirss) nõudis 64 inimese elu. Ühe juurdlusele lähedalseisva allika sõnul oli hoone omanik selle puudustest teadlik juba vähemalt kaks aastat, kuid ei eraldanud nende parandamiseks vajalikku seitset miljonit rubla (100 000 eurot).

Kaubakeskuse hoone kuulus ettevõttele OAO Kemerovski Konditerski Kombinat ja selle peadirektor Julia Bogdanova viibib vahi all.

Julia Bogdanova kohtus. 
Julia Bogdanova kohtus. Foto: Alexander Patrin/Sputnik

Uurimise käigus on hoonel avastatud ka mitmeid ehitusvigu. Näiteks asus kaubakeskuse veevarustuse torustik selle parkla asfaltkatte all ja talviti külmus see tihti kinni.

Uurijad peavad siiani kõige tõenäolisemaks, et 41 lapse ja 23 täiskasvanud elu nõudnud tulekahju sai alguse vigasest elektrisüsteemist. Praeguseks on juhtumiga seoses lisaks Bogdanovale vahi alla võetud veel kuus inimest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles