Vene järelevalveamet asus Telegrami blokeerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telegrami rakendus nutitelefonis.
Telegrami rakendus nutitelefonis. Foto: Anton Vaganov/TASS/Scanpix

Vene telekommunikatsiooni järelevalveamet Roskomnadzor saatis sideoperaatoritele teate, et juurdepääs Telegramile on nüüdsest tõkestatud.

"Esmaspäeval, 16. aprillil saadeti sideoperaatoritele teave (Telegrami) internetiressursside andmete kohta, seoses neile ligipääsemise piiranguga," edastas ametkond oma veebilehel. Selles täpsustati, Roskomnadzori saabus Taganka kohtu otsus tõkestada Venemaal ligipääsu sõnumiedastusteenuse Telegram internetiresurssidele.

Moskva kohus otsustas reedel tõkestada Venemaal ligipääsu Telegramile pärast seda, kui see keeldus eravestluste jälgimiseks vajalikke krüptovõtmeid julgeolekuteenistusele (FSB) üle andmast.

Ametnikud tahavad väidetavalt ligipääsu Telegrami krüptovõtmetele, et uurida raskeid kuritegusid, kaasa arvatud terrorirünnakuid.

Vene ülemkohus lükkas märtsis tagasi Telegrami apellatsioonikaebuse, millega firma vaidlustas FSB taotluse saada ligipääs Telegrami kasutajate andmetele.

Telegrami hinnangul rikub FSB tarbijaõigusi. Ametnike sõnul kasutatavad rakendust teiste seas vägivaldsed äärmuslased.

2013. aastal loodud rakendus võimaldab inimestel vahetada sõnumeid, fotosid ja videosid kuni 5000-liikmelistes rühmades ja sel on kokku umbes 200 miljonit kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles