Sakslased kardavad seadusetute naabruskondade levikut (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei Duisburgis.
Saksa politsei Duisburgis. Foto: MARCEL KUSCH/AFP/Scanpix

Eile Saksamaal avaldatud küsitlusest selgus, et enam kui pool sakslasi usub, et riigis on naabruskondi, mida kardab isegi politsei, vahendab Deutsche Welle.

Umbes 51 protsenti Saksa suurima tabloidi Bildi küsitlusele vastanuist usub, et Saksamaal on olemas nn seadusetuid naabruskondi. Samas uskus 41 protsenti sakslasi, et taolisi piirkondi Saksamaal pole. 77 protsenti vastanuist aga avaldas soovi, et politsei kuritegelikele organisatsioonidele suuremat tähelepanu pööraks.

Saksa seadusetute piirkondade idee sai hoogu ebaproportsionaalselt suurest migrantide poolt sooritatud kuritegude kajastamisest, eriti Bildi-laadsetes väljaannetes.

Föderaalse Kriminaalpolitsei avaldatud statistika kohaselt on igas kategoorias tõenäolisem, et kuriteo sooritavad Saksamaal sündinudinimesed, mitte migrandid.

BKA jaanuaris avaldatud raportis seisab, et migrantide tihedaimad väärteod on piletita ühistranspordi kasutamine ja pisivargused.

Üks naabruskondadest on näiteks Marxlohi naabruskond Duisburgis. Hoolimata sellest, et Marxlohis on tavapärasest suurem töötuse tase ja see vajaks väikest rahasüsti, on sealne kuritegude tase väiksem, kui lähedalasuvas  idüllilises Aachenis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles