Moskva: Vene vastus sõltub USA uute sanktsioonide suurusest (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabkov.
Sergei Rjabkov. Foto: Vladimir Fedorenko/Scanpix

Vene asevälisminister Sergei Rjabkov ütles, et hetkel on vara rääkida USA uutele sanktsioonidele vastamisest, sest Vene vastus sõltub sanktsioonide haardest ja sihtmärkidest.

«Ootame kõigepealt ära, kuni need kehtestatakse. Ma ei tea, täna või mitte täna, see on eraldi küsimus. Kuni neid tegelikkuses ei ole, oleks sellest veider rääkida, peab vaatama, mis välja kuulutatakse, millises mahus, ja kellele on need sihitud,» ütles Rjabkov Moskvas ajakirjanikele.

«Seejärel otsustame, kuidas reageerida. Teeme täiendusi seaduseelnõusse või eraldi seaduse, see ei ole hetkeülesanne ja nõuab eelnevat eritelu,» märkis asevälisminister.

Ühendriigid kehtestavad Venemaale Süüria režiimi korraldatud keemiarünnakuga seoses uued sanktsioonid, võttes sihikule Damaskust varustanud firmad, teatas eile USA suursaadik ÜROs Nikki Haley.

Viimased USA Vene-vastased sanktsioonid pärinevad 6. aprillist, kui Washington kehtestas piirangud seitsmele Vene oligarhile, sealhulgas alumiiniumimagnaat Oleg Deripaska ja riikliku gaasikontserni Gazprom direktor Aleksei Miller, 12 firmale, 17 kõrgele ametnikule, teiste seas julgeolekunõukogu sekretärile Nikolai Patruševile, ning riiklikule relvaekspordifirmale.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles