USA ja Suurbritannia hoiatavad Venemaa küberrünnete eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnak.
Küberrünnak. Foto: P. Goetzelt/AP

Suurbritannia ja USA tegid esmaspäeval ühisavalduse, hoiatades Vene riigi läbi viidavate küberrünnakute eest.

Hoiatuse edastasid Briti Riiklik Küberkaitsekeskus, USA Föderaalne Juurdlusbüroo ja USAsisejulgeolekuministeerium.

«Selle pahatahtliku kübertegevuse peamised sihtmärgid on valitsus ja erasektori organisatsioonid, tähtsad taristupakkujad ja neid sektoreid toetavad internetiteenuste pakkujad,» seisab avalduses.

Selles manitseti kõiki alates interneti teenusepakkujatest kuni kodukasutajateni hoiatusele tähelepanu pöörama, viidates tuvastatud küberrünnakutele seadmete, nagu näiteks ruuterid vastu.

USA ja Suurbritannia hoiatasid, et mõjutatud ruutereid kasutatakse seejärel spionaaži toetamiseks ja intellektuaalse omandi varguseks ning luuakse alaline juurdepääs ohvrite võrkudele ja seeläbi alus tulevasteks ründeoperatsioonideks.

Avalduses viidati küberjulgeolekuorganisatsioonidele ja teistele valitsustele, kes on esitanud tõendeid seesuguste rünnakute kohta. Üksikasju rünnakute ajastuse ja ulatuse kohta avalduses ei täpsustatud.

«USA ja Ühendkuningriigi võrguseadmete praegune seisund ühes Vene valitsuse tegevusega nende seadmete ärakasutamiseks ohustab meie julgeolekut ja majanduslikku heaolu,» seisis tehnilises hoiatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles