Riigimeedia: Süüria õhutõrje tulistas Homsi kohal alla rakette (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev tulistab välja Tomahawk raketi. Foto on illustratiivne.
Allveelaev tulistab välja Tomahawk raketi. Foto on illustratiivne. Foto: PA/Scanpix

Süüria õhutõrje tulistas alla rakette riigi lääneosas asuva Homsi linna kohal, teatas teisipäeval riiklik uudisteagentuur; raketilöök oli väidetavalt suunatud režiimi õhuväebaaside vastu.

Uudisteagentuur ei täpsustanud rünnaku üksikasju ega selle toimepanijat, riigitelevisiooni sõnul leidis aset "agressioon".

Võimsaid plahvatusi kostis Homsi provintsis asuva Al Shayrati õhujõudude baasi lähedal ja Damaskuse lähedal Qalamouni piirkonnas, kus asub veel kaks lennuväebaasi, vahendas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskuse direktori Rami Abdel Rahmani sõnul ei tabanud baase ükski rakett.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja ütles, et tema pole sellisest intsidendist teadlik. Pentagoni esindaja Heather Babb aga kinnitas Washingtonis: "Selles piirkonnas ei toimu mingit USA või koalitsiooni operatsiooni."

USA tulistas Al Shayrati baasi mullu aprillis rakettidega Tomahawk vastuseks arvatavale sariinirünnakule mässuliste valduses olnud Khan Sheikhuni linnas. Pentagon märkis tollal luureandmetele viidates, et just sellest baasist lähtus väidetav keemiarünnak.

Lõppenud nädalavahetusel korraldasid Ühendriigid, Prantsusmaa ja Suurbritannia täppisrünnakuid kolmele objektile, mis arvati olevat kesksed Süüria keemiarelvaprogrammi seisukohast. Ühtekokku tulistati nende pihta 105 raketti.

Liitlaste raketilöögi ajendas väidetav režiimi gaasirünnak Ida-Ghouta linnas Doumas, kus hukkus üle 40 inimese.

Nädal tagasi rünnati Süürias aga Tayfuri sõjalennuvälja. Nii Süüria kui Vene sõjavägi süüdistasid selles õhulöögis Iisraeli, mis ei ole süüdistust kinnitanud ega ümber lükanud.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles