Trump tõmbas Vene sanktsioonidega pidurit (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

USA valitsus jätkab debatti selle üle, kas kehtestada lisasanktsioonid Venemaale või mitte ja see on vastuolus USA saadiku Nikki Haley öelduga ÜROs, vahendab CNN.

Haley teatas pühapäeval, et USA rahandusministeerium kehtestab esmaspäeval Venemaa vastu lisasanktsioonid. Kuid hiljem selgus, et USA president Donald Trump ei olnud sammu veel allkirjastanud.

Paljud Valge Maja allikad kinnitasid, et Trump oli Haley teadaande peale väga ärritunud.

Valge Maja pressisekretär Sarah Sanders teatas seepeale eile, et valitsus kaalub lisasanktsioone Venemaale ja otsus tehakse lähitulevikus.

«Näete, et Venemaale kehtestatakse sanktsioonid,» ütles Haley pühapäeval. «Minister (Steven) Mnuchin annab neist teada esmaspäeval, kui ta seda juba pole teinud.»

«Valitsus kaalub sanktsioone, võimalik, et neile tuleb lisa, aga meil pole hetkel selle kohta mingit teadaannet,» ütles Valge Maja asepressisekretär eile õhtul.

Ühe Valge Maja allika sõnul kaalutakse lisasanktsioone enam kui 12 isikule ja ettevõttele, sealhulgas pankadele ja seadmete varustajatele. Kaalumisel on ka Vene ettevõtted, mis müüvad helikoptereid ja helikopterite varuosasid Süüriale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles