Rõbka anus Tai kohtus USA abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastja Rõbka, pärisnimega Anastasia Vašukevitš (vasakul) teel Pattaya kohtus.
Nastja Rõbka, pärisnimega Anastasia Vašukevitš (vasakul) teel Pattaya kohtus. Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP/Scanpix

Tais kinni peetud Valgevenest pärit skandaalne eskortnaine Nastja Rõbka astus täna Tais kohtu ette, kus teda muuhulgas süüdistatakse prostitutsiooni vahendamises.

Tai politsei pidas Rõbka, pärisnimega Anastasia Vašukevitši Pattaya hotellis kinni koos veel üheksa Vene «sekseksperdiga» veebruaris. Nad korraldasid Pattayas armatsemise kursusi.

Algselt esitati neile süüdistus tööviisa puudumises, kuid nüüdseks on sellele lisandunud ka süüdistus prostitutsiooni vahendamises ja kriminaalses ühenduses osalemises, teatas Pattaya politseiülem Apichai Krobpetch.  

Rõbka pälvis üleilmse tähelepanu Vene tööstusmagnaadi Oleg Deripaska ja asepeaminister Sergei Prihodko väidetava salajase kohtumise avalikustamisega.

Enda sõnul on Rõbka valmis andma välja informatsiooni, mis on seotud USA presidendivalimiste, Donald Trumpi ja USA presidendi endise kampaaniajuhi Paul Manafortiga. Vastutasuks nõuab naine enda turvalisuse tagamist.

«USA, palun aita, et me Venemaa kätes ei sureks,» kirjutas Rõbka veebruari lõpus suhtlusvõrgustikus Instagram.  Samuti nimetas ta juhtumit poliitiliselt motiveerituks ja palus abi ka kõigilt meediaväljaannetelt, mis tema poolt päevavalgele toodud materjale kasutavad. «Tai immigatsiooniamet tantsib Venemaa pilli järgi ja tapab meid, kui Tai meid Venemaale annab. Meil pole raha, kulutasime kõik kautsjoni peale,» teatas Rõbka.

Venemaal ootab teda ees kohtuasi Deripaska ja Prihodko kohtumisest filmitud video ja tehtud piltide tõttu. See levis kulutulena üle maailma pärast seda, kui tuntud Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi seda Youtube’is jagas.

2016. aasta augustis kutsus Deripaska Rõbka oma jahile, kus lõbunaine tegi palju fotosid oligarhist ja asepeaminister Sergei Prihodkost. Tuntud meeste seltskonnas viibis väidetavalt palju lõbutüdrukuid.

Navalnõi tõi fotod tähelepanu keskpunkti ja väitis, et Deripaska ja Prihodko võisid omavahel arutada USA presidendivalimistesse sekkumist. Alumiiniumitööstur Deripaskal on sidemed ka  Manafortiga.  

«Praegu me Venemaale tagasi ei lähe, sest nad algatasid meie vastu uue kohtuasja,» ütles Rõbka politseikaubikust enne, kui ta koos teiste kohtualustega Pattaya kohtumajja sõidutati. «USA, aita meid sellest hoolimata. Me ei tea, mis toimub.»

USA saatkond Bangkokis keeldus juhtumit kommenteerimast.

Ajakirjanikke istungile ei lubatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles