Prantsusmaa kardab, et keemiarünnaku tõendid kaovad Doumast (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk mööda Douma rusudes tänavat kõndimas.
Tüdruk mööda Douma rusudes tänavat kõndimas. Foto: OMAR SANADIKI/Reuters/Scanpix

Prantsuse valitsuse sõnul on äärmiselt tõenäoline, et tõendid Süüriast Doumast arvatava keemiarünnaku asupaigast, kaovad enne ekspertide kohalejõudmist.

«On väga tõenäoline, et tõendid ja olulised elemendid kaovad sündmuskohalt, mis on täielikult Venemaa ja Süüria sõjavägede kontrolli all,» ütles Prantsuse välisministeerium, korrates USA muret.

Venemaa on hirmu maha salanud.

Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) sõnul ei luba Venemaa ja Süüria ekspertrühma Doumasse. Venemaa teatas seepeale, et OPCW peaks sinna saabuma homme. 

Vene ja Süüria ametnike sõnul on endiselt julgeolekuküsimusi, mis tuleb enne nende kohaleviimist lahendada. Selle asemel pakkusid Süüria võimud ekspertrühmale võimalust usutleda 22 keemiarünnaku väidetavat tunnistajat.

Oodati, et OPCW uurimismeeskond saab Doumas tööd alustada pühapäeval, kuid nad kohtusid hoopis ühes Damaskuse hotellis ametnikega ning ajakirjanikel keelati avaldada uurijate päevakorda.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles