Vägistatud ja mõrvatud seitsmeaastane viis India raevu piirile (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tüdruk Indias meeleavaldustest osa võtmas.
Väike tüdruk Indias meeleavaldustest osa võtmas. Foto: CATHAL MCNAUGHTON/Reuters/Scanpix

Naiste ja laste vägistamisega kimpus Indias avastati täna taaskord seitsmeaastase tüdruku vägistamisjälgedega surnukeha.

Läinud nädalal korraldati üleriigilisi proteste pärast seda, kui Kašmiiri osariigis mõrvati ja grupivägistati üks kaheksa-aastane moslemitüdruk.

Seekordne juhtum leidis aset Uttar Pradeshi osariigis. Tüdruku keha leiti täna varahommikul ühelt ehitusplatsilt. Ta oli kaduma läinud vaid mõni tund varem ühest pulmast.

Politsei sõnul kahtlusalusena vahi alla võetud naaber, kes pulma jaoks telke püstitas. Politsei esindaja lisas, et mees põgenes algselt, kuid peeti tundide jooksul kinni. «Esitasime talle süüdistuse lapse vägistamises ja mõrvas,» ütles esindaja. «Ootame lahangu tulemusi, kuid praegu tundub, et ta kägistati surnuks.»

India ametivõimud seisavad seksuaalkuritegude tõttu silmitsi aina suurema survega.

Kašmiiri osariigis jaanuaris aset leidnud juhtumi puhul vägistati tüdrukut päevade kaupa ja hoiti ühes hindu templis uimastatuna vangis, misjärel ta surnuks peksti.

Kuriteos kahtlustatakse kaheksat hindu meest.

Politsei sõnul röövisid mehed just selle tüdruku, sest tahtsid tema nomaadidest moslemipere regioonist minema kihutada.

Juhtumi järel astus tagasi ka kaks osariigi ministrit, et liituda kaitsnud meeleavaldajatega.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles