Hiina Big Maci fännid kaubandussõjas burgerist ei loobu

Poornima Weerasekara
, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlannad kasutamas iseteeninduskassat Pekingi McDonald'si restoranis. Hiina sotsiaalmeedias on kutsutud burgeriketti boikoteerima.
Hiinlannad kasutamas iseteeninduskassat Pekingi McDonald'si restoranis. Hiina sotsiaalmeedias on kutsutud burgeriketti boikoteerima. Foto: WANG ZHAO / AFP / SCANPIX

Ameerika Ühendriikide ja Hiina vaheline kaubandussõda alles kogub tuure, kuid juba on sotsiaalmeediasse ilmunud üleskutsed boikoteerida McDonald'sit ja teisi Ameerika firmasid, et kaitsta n-ö suurt Hiina majandusmüüri.

USA presidendi Donald Trumpi otsus kehtestada Hiina kaupadele tollimaks on ärgitanud maailma suuruselt teise majandusega riigis rahvustundeid. Hiina tarbijad on varemgi pööranud selja välistoodangule, kui riigile on poliitiliselt varba peale astutud.

Üleskutsed mitte külastada McDonald'si ja KFC kiirtoidukohti või osta Apple'i telefone hakkasid ringlema suhtlusäpis WeChat ning mikroblogikeskkonnas Weibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles