Venemaal võeti tagaselja vahi alla terrorist-lastekirjanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB töötajad.
FSB töötajad. Foto: Igor Zarembo/RIA Novosti/Scanpix

Moskva Lefortovo kohus võttis tagaselja vahi alla lastekirjanik Darja Itsankova, keda süüdistatakse ebaseadusliku relvarühmituse ja terrorikogukonna tegevuses osalemises, kirjutas ajaleht Kommersant täna.

Venemaa julgeolekuteenistuse FSB andmetel on sõitis kirjanik 2003. aastal koos oma väikeste lastega Süüriasse, ühines seal sissidega ja asus samal ajal internetis uusi võitlejaid värbama. Itsankova kuulutati rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Murmanski päritolu lastekirjaniku tagaselja vahi alla võtmisest teatas täna Lefortovo kohtu pressiesindaja Jekaterina Krasnova. «Kohus rahuldas uurija taotluse võtta Itsankova tagaselja vahi alla. Tõkendmeede kehtib kaks kuud alates tema Venemaale väljaandmisest,» ütles ta.

Otsus ise langetati Kommersandi andmetel märtsi lõpus. Itsankova töötas kirjastuses E.RA ja sai tuntuks ulmelugudega lastele, neist tuntuim on «Kosmosevardjate akadeemia. Jelisei ja elustunud planeet».

Mullu sügisel levis uudis tema hukkumisest Süürias, kui pärast üht pommitamist leiti hukkunute lähedusest tema pass, kuid usaldusväärset kinnitust sellele ei saadud.

FSB süüdistab Itsankovat terroritegevusele kaasaaitamises, terrorirühmituse tegevuses osalemises ja avalikes üleskutsetes internetis äärmustegevusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles