Moskva üritab üliõpilasi lääneriikide «russofoobse» hariduse küüsist päästa (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov MGIMOs.
Sergei Lavrov MGIMOs. Foto: Krasilnikov Stanislav/Itar-Tass/Scanpix

Moskva on võtmas ette samme, millega loodetakse venelastest üliõpilasi päästa Venemaal «russofoobseks» tembeldatud lääneriikide hariduse küüsist.

Venemaa välisministeerium alluvuses tegutsev ning välismaal elavate kaasmaalaste ja rahvusvahelise humanitaarkoostööga tegelev agentuur Rossotrudnitšestvo soovib läänemaailma mõjutusi piirata ja selleks käivitati programm noorte tagasi Venemaale meelitamiseks.

Ajalehe Kommersant andmetel on programmi sihtgrupiks välismaal (peamiselt Suurbritannias) õppivad Venemaa noored. Neid kutsutakse kodumaale naasma ja õpinguid Venemaa Välisministeeriumi Moskva Riiklikus Rahvusvaheliste Suhete Instituudis (MGIMO) jätkama.

Õpinguid välismaal lõpetavatele ja Venemaale tagasi tulevatele noortele lubatakse kindlaid töökohti Kaug-Idas. Eelmisel aastal omandas välismaal kõrgharidust umbes 60 000 venelast. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles