USA välisministriks nimetatud Pompeo kohtus Kim Jong-uniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: REUTERS FILE PHOTO/REUTERS

USA Luure Keskagentuuri juht ja Ühendriikide välisministriks nimetatud Mike Pompeo kohtus lihavõttepühade nädalavahetusel Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga, edastas kohalik meedia.

Ajaleht Washington Post kirjutas kohtumisest viidates kahele erinevale allikale.

Väljaande andmetel osales Pompeo ülisalajasel kohtumisel USA presidendi Donald Trumpi esindajana. Kohtumine oli osa ettevalmistustest, mida tehakse Trumpi ja Kimi kohtumiseks, mis peaks aset leidma juunis.

Pompeo oli juba enne kõnealust kohtumist nimetatud välisministriks.

Ajaleht avaldas uudise kohe pärast seda, kui Trump teatas, et on avatud Lõuna-Korea ja Põhja-Korea kümne päeva pärast aset leidvale kohtumisele ja rahukõnelustele, mis võivad viia ajaloolise leppimiseni.

"Neil on minu õnnistus kõnelusteks sõja lõpetamise üle. Inimesed ei saa aru, et Korea sõda ei ole lõppenud, vaid kestab edasi. Koread räägivadki sõja lõpetamisest. See on teema, milelle ma annan oma õnnistuse," ütles Trump.

USA presidendi sõnul on samal ajal kaalumisel viis erinevat kohta Põhja-Korea ja Ühendriikide tippkohtumiseks.

"Kohtumine leiab tõenäoliselt aset juuni alguses või isegi varem, kui eeldada, et asjad hästi sujuvad," ütles Trump.

CIA direktorina oli Pompeo juba niigi etendamas võtmerolli tippkohtumise ettevalmistamises Põhja-Korea riigijuhi Kim Jong-uniga. Pompeo kandidatuurile välisministri kohale peab veel heakskiidu andma kongress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles