Video: Lõuna-Osseetiast koju saadetud grusiini kehast olid kadunud organid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Archil Tatunashvili matused.
Archil Tatunashvili matused. Foto: Kuvatõmmis videost

Gruusia separatistliku regiooni Lõuna-Osseetia vangis surnud grusiini kehast eemaldati siseelundid, vahendab RFE/RL.

Archil Tatunashvili isa Giorgi Tatunashvili ja pere Tamar Avaliani advokaadi sõnul ütlesid prokurörid neile, et Lõuna-Osseetiast läinud kuul koju saadetud surnukehas polnud organeid.

Giorgi Tatunashvili ja Avaliani tahavad nüüd, et Gruusia valitsus annaks endast parima, et Archil Tatunashvili siseelundid jõuaksid ekspertide kätte pealinnas Tbilisis, et selgitada välja tema surma põhjus.

Venemaa toetatud ametivõimud Lõuna-Oseetias ütlevad, et 35-aastane Archil Tatunashvili suri südamerabandusse 22. veebruaril pärast seda, kui ründas politseid, kes teda vangi toimetada üritasid. Ta peeti kinni süüdistatuna terrorirünnakute plaanimises Lõuna-Osseetias.

Tema keha jõudis valitsuse kontrolli all olevale territooriumile 20. märtsil. Lahkamisel osalenud piinamisohvrite rehabilitatsioonikeskuse Empathy ekspertide sõnul piinati Tatunashvili tõenäoliselt surnuks. Nende sõnul oli mehe kehal ulatuslikke piinamisjälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles