Pildid ja video: Barbara Bush läbi aegade

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

USA ühe kuulsaima poliitpere matriarh ja väsimatu kirjaoskuse eestvõitleja Barbara «Jõustaja» Bush suri täna 92-aastasena. 

Barbara Bushi, tema hallide juuste, pärlkaelakee ja kõrvarõngastega, peeti otsekoheseks avaliku elu tegelaseks. Temast sai oluline poliitkuju abikaasa kõrval, kes pidas oma karjääri jooksul nii asepresidendi kui ka presidendi ametit.

Pärast Valgest Majast lahkumist tegi ta kampaaniat oma poegadele George W. Bushile ja Jeb Bushile.

Barbara Bushil oli kuus last. Üks neist, Robin Bush, suri väikese lapsena leukeemiasse.

Hoolimata sellest, et abikaasa presidentuuri ajal eelistas ta poliitikast hoiduda, seisis ta naiste õiguste eest. Tema tugevad isiklikud seisukohad panid mõnikord publikut kulme kergitama, eriti kui need olid vastuolus vabariiklaste poliitikaga. Näiteks ütles ta kord, abikaasa kampaania aja, et aborti ei tohiks politiseerida.

Barbara Pierce sündis 1925. aasta 8. juunil New Yorgis. Üles kasvas ta elitaarses Rye linnas ja õppis prestiižsetes erakoolides, kus kohtus ühel koolipeol tulevase abikaasaga vaid 16-aastaselt.

Poolteist aastat ja lugematud armastuskirjad hiljem nad kihlusid ning Bush astus mereväkke ja lahkus võitlema Teise maailmasõtta.

Bushist sai tollase mereväe noorim piloot. Pärast seda, kui jaapanlased ta lennuki alla lasid, naasis ta sõjakangelasena Ühendriikidesse. Selleks ajaks oli Barbara Bush ülikooliõpingud pooleli jätnud. Nad abiellusid 1954.aasta jaanuaris.

Barbara Bushi pühendunud suhtumine kodus korra hoidmisele teenis talle hüüdnime Jõustaja.

Tagasi üles