Armeenia tänavatel puhkes sametrevolutsioon

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniline meelevaldaja rahu märgiks üles tõstetud kätega politsei okastraataia juures.
Opositsiooniline meelevaldaja rahu märgiks üles tõstetud kätega politsei okastraataia juures. Foto: KAREN MINASJAN/AFP/Scanpix

Eile toimusid Armeenia tänavatel viiendat päeva massimeeleavaldused, kus protesteeriti võimuhaaramises süüdistatava endise kahekordse presidendi Serž Sargsjani peaministriks valimise vastu.

«Armeenias on alanud rahumeelne sametine rahvarevolutsioon,» kuulutas opositsioonilise Armeenia Rahvuskongressi esimees Nikol Pašinjan esmaspäeva õhtul Jerevani Vabariigi väljakule kogunenud kümnetele tuhandetele meeleavaldajatele.

Samal päeval oli parlament hoolimata laialdasest vastuseisust kinnitanud häältega 76:17 Armeenia uueks peaministriks 63-aastase Serž Sargsjani. Probleem on selles, et vaid kaheksa päeva varem lõppes Sargsjani teine ametiaeg presidendina ja seaduse järgi pidi ta võimust loobuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles