Venemaa eitas Wagneri liikmete raketiristlejaga Süüriasse toimetamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa raketiristleja Varjag.
Venemaa raketiristleja Varjag. Foto: TED ALJIBE/AFP/Scanpix

Vene Vaikse ookeani laevastiku lipulaev kaardiväe raketiristleja Varjag ei ole kunagi sisenenud Süüria Tartusi sadamasse, rääkimata erasõjafirmade liikmete, raskerelvastuse ja laskemoona transportimisest, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov.

«Enne muinasjuttude väljamõtlemist võiks (Ukraina eriteenistuste juhtkond) konsulteerida Ukraina mereväe juhatuse ja nende Lääne järelevaatajatega,» ütles Konašenkov Ukraina julgeolekuteenistuse SBU avaldust kommenteerides.

Ukraina väitel toimetas Varjag erafirma Wagner võitlejaid raskerelvade ja laskemoonaga Vladivostokist Süüriasse.

Varjag pole Konašenkovi sõnul Süüria Tartusi sadamase kunagi sisenenud ning seal asuval Vene logistikabaasil pole nii suure veeväljasurvega sõjalaevadele ankrukohti.

«Mis puudutab rasketehnika transportimist, siis puuduvad Varjagil vajalikud lastiruumid. Ristleja-tüüpi alused ei ole ehitatud ega mõeldud sõjatehnika ja suure sõjakauba vedamiseks,» lausus ta.

SBU teatas eile, et üks endine Vene sõjaväelane tunnistas ülekuulamisel, et osales aastatel 2015-2017 lepingulise teenistuse ajal raketiristleja Varjag pardal korduvalt erasõjafirma Wagner võitlejate transportimises Süüriasse koos raskerelvastuse ja laskemoonaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles