Umbes 500 süüria põgenikku asus Liibanonist koduteele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Umbes 500 Süüria põgenikku lahkus kolmapäeval Lõuna-Liibanonist, et Beiruti ja Damaskuse võimude kokkuleppel kodumaale naasta, teatas AFP korrespondent sündmuspaigalt.

ÜRO põgenikeagentuuri sõnul on nad mõnesaja põgeniku naasmisest teadlikud, kuid organisatsioon leppesse kaasatud ei ole.

Kolmapäeval jõudis 15 Süüria bussi Shebaa linna Lõuna-Liibanonis, kust hakatakse põgenikke koju toimetama. Neid saadavad Liibanoni julgeolekujõud.

AFP korrespondendi sõnul istus bussidesse umbes 500 inimest, kes on elanud aastaid Shebaas Süüria kodusõja eest varjul.

Liibanoni riikliku uudisteagentuuri teatel viiakse operatsioon läbi eelnevalt esitatud nimekirjade põhjal.

Süüria uudisteagentuuri SANA andmetel naasevad põgenikud Damaskusest edelas asuvasse Beit Jini külla ja selle ümbrusesse.

Süüria valitsusväed vallutasid Beit Jini tagasi mõne kuu eest, saavutades kokkuleppe džihadistide ja tsiviilelanikega, kes toimetati linnast minema.

Liibanonis on registreeritud pisut alla miljoni Süüria põgeniku, kuid arvatakse, et nende tegelik arv on palju suurem.

Liibanoni valitsusametnikud ja poliitikud on kutsunud süürlasi kodumaale naasma, kuid ÜRO on pidevalt hoiatanud, et olukord riigis ei ole selleks sobiv.

Eelmisel aastal toimetati sadu süürlasi bussidega tagasi Süüriasse Assal al-Wardi linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles