Kim tõstis oma abikaasa staatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja Ri Sol-ju.
Kim Jong-un ja Ri Sol-ju. Foto: KNS/AFP

Põhja-Korea liider Kim Jong-un on andnud oma noorele ja stiilsele abikaasale esimese leedi tiitli, mis tõstab tema staatust enne kavandatud tippkohtumisi Lõuna-Korea ja USA-ga.

Ri Sol-ju on Kimi juba mõnda aega ametlikel sündmustel saatnud, kuid üksi tuli ta avalikkuse ette esmakordselt eelmisel nädalavahetusel Hiina balletitrupi etendusel.

Põhja-Korea meedia rääkis temast kui «lugupeetud esimesest leedist», kasutades tiitlit, mida ei olnud riigis pruugitud juba 40 aastat.

Endine kuulus laulja Ri ilmus Kimi abikaasana avalikkuse ette 2012. aastal ja teda peetakse üheks kõrgema positsiooniga naiseks eraklikus ja äärmiselt patriarhaalses Põhja-Koreas, ehkki tema avalik roll piirdub Kimi stiilse, kuid tagasihoidliku naisena esinemisega.

Analüütikute hinnangul on Ri staatuse tõstmine turundusstrateegia, mis on seotud Põhja-Korea püüetega näidata end normaalse riigina. Kimil on juba järgmisel reedel kavas kohtumine Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga ja hiljemalt juunis USA riigipea Donald Trumpiga.

Kim Jong-un ja Ri Sol-ju.
Kim Jong-un ja Ri Sol-ju. Foto: KNS/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles