New Yorgi lapsehoidja mõisteti süüdi kahe lapse tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoselyn Ortega.
Yoselyn Ortega. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

USAs New Yorgis mõisteti eile süüdi lapsehoidja, kes pussitas 2012. aastal Manhattani luksuskorteris surnuks kaks last.

Yoselyn Ortega väitis kohtule, et on vaimselt ebastabiilne. Kohus väidet ei kinnitanud ja naine mõisteti ühehäälselt süüdi.

Ortega tappis 2012. aasta oktoobris Lucia Krimi ja tema venna Leo. Surnukehad leidis laste ema Marina Krim. Ema väitis kohtus, kuidas nägi Ortegat end kaela pussitamas, üritades toime panna enesetappu. Politsei saabudes nuttis ja karjus laste ema hüsteeriliselt.

Kohus mõistis Ortegale eluaegse vangistuse. Prokuröride sõnul oli lapsehoidja stressis, sest perekond nõudis temalt ületunde. Samuti oli Ortega hädas oma poja õppemaksu tasumisega. USAsse kolides võttis ta Dominikaani Vabariigist kaasa ka oma poja, kelle Ühendriikides erakooli õppima pani.

Lapsehoidja kaitsjate sõnul on tal krooniline vaimuhaigus ja teda ei saa tegude eest vastutusele võtta. Advokaadi sõnul nägi naine hallutsinatsioone ning sai saatanalt korralduse laste ja enda tapmiseks.

Prokurörid leidsid, et Ortega tegutsemine oli ettekavatsetud. Naine rääkis tunnistusi andes sellest, kuidas lähenes Leole seljatagant, et tema kõri läbi lõigata. Sellega soovis lapsehoidja teha kindlaks, et poiss ei võitleks vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles