Iisraeli reservväelastele anti ekslik häire kogunemispunkti ilmumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid.
Iisraeli sõdurid. Foto: AMIR COHEN/REUTERS/Scanpix

Iisraeli armee reservväelased said tänasel Iisraeli iseseisvuspäeval ekslikult korralduse ilmuda kiirkorras sõjavarustuses kogunemispunkti.

Sõjaväe pressiesindaja kinnitas, et korraldus anti ekslikult. Ta keeldus täpsustamast korralduse üksikasju ega öelnud, kui paljud korralduse said.

Iisraeli sõjaväe sõnul läks korraldus välja läbi automatiseeritud süsteemi kogemata ning eksitus lahendati ruttu. Korralduse ja selle tühistanud teate avaldasid ka Iisraeli meediakanalid.

«Peate viivitamatult minema kogunemiskohtadesse .... Meeldetuletus - te peate tooma oma kaitse- ja sõjalise varustuse,» öeldi esimeses sõnumis. Peatselt saadeti välja teine sõnum, milles korraldus tühistati ja täpsustati, et see saadeti välja ekslikult, kirjutas meedia.

Korraldus läks välja ajal, mil pinged Iisraeli ja Iraani vahel on haripunktis 9. aprillil Süürias toimunud õhulöögi pärast, mis omistati Iisraelile. Õhulöögis Süüria õhuväebaasile T-4 sai surma 14 inimest, neist seitse iraanlast. Iisrael pole väidet baasi ründamisest kinnitanud ega ümber lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles