Saksa teater toob lavale «Mein Kampfi» ja lubab haakristi kandjad tasuta saali (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mein Kampf»
«Mein Kampf» Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Saksa prokuratuur andis eile Konstanzi teatrile loa tuua lavale satiiriline näidend Adolf Hitleri «Mein Kampfi» ainetel ning lasta tasuta saali vaatajad, kes kannavad haakristi.

Teatri sõnul on nende eesmärk näidata, kui lihtne on inimesi kõlbeliselt rikkuda, kuid sellest hoolimata on «Mein Kampfi» lavastamise plaani vastu mitu kaebust esitatud.

Baden-Württembergi liidumaa prokuratuur otsustas aga eile, et reedeks, Hitleri sünniaastapäevaks kavandatud esietendus võib toimuda. Ka haakristikampaaniat ei keelatud ära.

Teatri kodulehel öeldakse, et pileti eest maksnutel palutakse kanda «solidarsuse märgina natside barbaarsuse ohvritega» Taaveti tähte.

Saksa seadused keelavad avalikes kohtades natsisümboolika kasutamise, kui seda ei tehta kunsti eesmärgil, mis põhiseaduses sõnavabadusena kaitstud. Liidumaa Saksa-Iisraeli ühing kutsub üles etendust boikoteerima.

Lavastatava näidendi autor on 2007. aastal surnud ungarlasest kirjanik George Tabori ning teatri sõnul on see karikatuur Hitleri noorusest.

Etenduse reklaamleht.
Etenduse reklaamleht. Foto: FELIX KASTLE/AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles