Rootsi politseinikud ei saa töökäte puuduse tõttu end arendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud meeleavaldust turvamas.
Rootsi politseinikud meeleavaldust turvamas. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP/SCANPIX

Rootsi politseinike vähesus tähendab, et mõnede ametnike jaoks on osutunud võimatuks oma töökohalt lahkumine ja väljaõppes osalemine.

Kõik Rootsi politseinikud peaksid igal aastal ühel korral osalema konfliktiolukorras tegutsemise koolitusel. Väljaõppe peamiseks eesmärgiks on värskendada politseinike teadmisi ja oskusi terrorismivastaste operatsioonide osas. Paljude jaoks on aga nõutud koolitusel osalemine osutunud võimatuks, sest asendajaid pole kuskilt võtta ja töökohalt nädalaks lahkumine pole mõeldav.

Täiendkoolitusel sooritatakse laskeharjutusi, harjutatakse tsiviilisikute kaitsmist ja sidepidamist. Selle abil loodetakse politseinikud võimalike terrorirünnakute puhul tegutsemiseks ette valmistada.

Kuigi aastas peaks iga ametnik osalema kuue päeva pikkusel koolitusel, selgus hiljutisest uuringust, et rohkem kui viie päeva vältel oli väljaõppes osaleda saanud vaid 48 protsenti politseinikest.

«See mõjutab nii politseinikke kui nende kolleege, aga kõige rohkem mõjutab see kodanikke,» ütles Rootsi politseinike ühingu asejuht Anna Nellberg Dennis uudisteagentuurile TT. Tema hinnangul on selgitus lihtne: Rootsis pole piisavalt politseinikke.

«Kuritegevus on keeruline, see areneb pidevalt ja sama peab tegema ka politsei. Seetõttu on nii oluline, et meid rohkem oleks,» sõnas naine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles