Soomlane taotles Soomes varjupaika ja sai toetuseks 5200 eurot (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigataotlejad Tornio linnas.
Varjupaigataotlejad Tornio linnas. Foto: PANU POHJOLA/AFP/Scanpix

Iraagi päritolu Soome kodanik taotles Soomest varjupaika ja sai riigilt toetustena 5200 eurot. Nüüd kahtlustatakse teda pettuses ja dokumentide võltsimises, kirjutab MTV.

Üle 20 aasta Soome kodanik olnud Iraagi päritolu mees taotles Soomes varjupaika 2016. aastal. Piirivalve andmetel sai temast Soome kodanik 1993. aasta detsembris. Piirivalve informatsiooni kohaselt on mees Soomes elanud juba ligi 30 aastat, sest ta viibis riigis ka enne kodakondsuse saamist.

Iraagi päritolu mees otsustas 2016. aasta juulis Kotkas varjupaika taotleda. Siis teatas ta ametnikele, et saabus Soome territooriumile Iraagist, rännates läbi Türgi ja Venemaa. Ta otsustas esitada võltsitud isikutunnistuse ja sellega varjata oma tegelikku isikut ning seda, et omab Soome kodakondsust.  

Mehe jaoks sujus esialgu kõik hästi. Ühe aasta ja viie kuu jooksul maksti talle välja varjupaigataotlejatele mõeldud toetustena 5200 eurot. Lõpuks tulid mehe valed välja ja ta tunnistas üles, et pani teo toime majanduslikel põhjustel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles