Vene kindralstaabi ülem kohtus NATO Euroopa liitlasvägede juhiga (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kindral Valeri Gerassimov
Vene kindral Valeri Gerassimov Foto: Viktor Tolochko/Sputnik/Scanpix

Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov kohtus Aserbaidžaani pealinnas Bakuus NATO Euroopa liitlasvägede juhi (SACEUR) Curtis Scaparrottiga, edastas Vene kaitseministeerium neljapäeval.

«Läbirääkimistel arutati NATO ja Venemaa sõjalist tegevust Euroopa piirkonnas ning vahejuhtumite ennetamise meetmete suurendamist,» märgiti ministeeriumi teates.

Samuti vahetati arvamusi «olukorrast Süürias, rõhutades koostöö tähtsust võitluses rahvusvahelise terrorismiga», lisas Vene kaitseametkond.

NATO teatel keskendus Scaparrotti ja Gerassimovi arutelu «sõjalise hoiaku ja õppustega seotud küsimustele».

«See näost-näkku kohtumine annab tunnistust selgest vastastikusest huvist säilitada suhtluskanalid, et järgida NATO dialoogi ja läbipaistvuse poliitikaga,» lisas allianss avalduses.

2016. aasta veebruaris kohtus Gerassimov Bakuus USA staabiülemate ühendkomitee esimehe Joseph Dunfordiga. Sellel kohtumisel lubasid kõrged sõjaväelased hoogustada suhtlust USA ja Vene relvajõudude vahel.

Ühendriigid ja Moskva kasutavad juba sõjalist suhtluskanalit oma õhuväeoperatsioonide lahushoidmiseks Süürias, et vältida võimalikke vahejuhtumeid kahe riigi sõjalennukite vahel.

Washington katkestas Venemaaga pärast Krimmi annekteerimist 2014. aasta märtsis sõjalise koostöö, lõpetades muuhulgas ühisõppuste korraldamise ja USA sõjalaevade külaskäigud Vene sadamatesse.

Sõjalised pinged Venemaa ja USA vahel süvenesid veelgi eelmisel nädalla, kui USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia andsid täppislööke Venemaa liitlase Süüria režiimi keemiarelvarajatiste pihta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles