Austria rongiõnnetuses sai vigastada vähemalt 35 inimest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rongiõnnetus Salzburgis.
Rongiõnnetus Salzburgis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Austrias Salzburgi keskraudteejaamas sai täna hommikul reisirongi kahe vaguni haakimisel tekkinud kokkupõrkes viga vähemalt 35 inimest, neist enamik kergelt, ütlesid päästetöötajad ja raudteeametnikud.

«Pisut enne Zürichi-Viini rongi väljumist põrkas kaks vagunit teadmata põhjusel kokku,» ütles tuletõrjeametnik Reinhold Ortler raadiojaamale Ö1.

Uudisteagentuuri APA sõnul tekkis kokkupõrge, kui vedur üritas haakida Veneetsiast tulnud öörongi vaguneid Zürichist saabunud öörongi vagunitega. Haakimise hetkel üks rongidest seisis.

Riikliku raudteekompanii ÖBB pressiesindaja ütles, et viga sai 35-40 inimest. APA andmeil on vigastatuid üle 50. Punase Risti andmetel on enamiku vigastused kerged. Suurem osa rongireisijatest magas kokkupõrke hetkel.

Kokku oli 13 vagunis 240 reisijat, ütles Austria raudteefirma ÖBB esindaja. Ta ei kinnitanud meedias levivat infot, et kokkupõrke hetkel oli haakiva veduri kiirus 25 kilomeetrit tunnis.

Õnnetus leidis aset varahommikul kohaliku aja järgi kell 4.46 (Eesti aja järgi 5.46).

Tagasi üles