Berliinis tehakse kahjutuks Teise maailmasõja aegne pomm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Berliini pearaudteejaama ees.
Politseinikud Berliini pearaudteejaama ees. Foto: Axel Schmidt / Reuters/Scanpix

Kolmapäeval leitud Teise maailmasõja aegse pommi tõttu evakueeriti täna Berliini pearaudteejaama ümbrusest inimesed.

Ehitusplatsilt leiti kolmapäeval 500 kilogrammine pomm, mis pärineb Teise maailmasõja päevilt. Täna tehakse suur lõhkekeha kahjutuks. Kuigi politsei teatas, et otsest ohtu inimestele ei ole, evakueeriti pommi kahjutuks tegemise ajaks igaks juhuks kõik hooned, mis asuvad 800 meetri raadiuses. Ametivõimud kehtestasid evakuatsioonitsooni ja avaldasid selle ka internetis.

Evakueerida tuli muu hulgas sõjaväehospidal, majandusministeerium, Indoneesia ja Usbekistani saatkonnad ja mitmed teised olulised asutused. Kokku mõjutab evakuatsioon umbes 10 000 inimest.

Pomm tehakse plaanide kohaselt kahjutuks kohaliku aja järgi kell 11.30 (Eesti aja järgi 12.30). Täpne aeg võib aga evakuatsiooni tõttu hilisemaks nihkuda.

Politseinikud evakuatsiooni korraldamas.
Politseinikud evakuatsiooni korraldamas. Foto: Odd Andersen / AFP/Scanpix

Pomm avastati Heidestrassel toimuvate ehitustööde käigus. Isegi rohkem kui 70 aastat pärast Teise maailmasõja lõppu leitakse Saksamaa ehitusplatsidelt alatihti plahvatamata pomme. Usutakse, et Saksamaa linnade all on maapinnas peidus tuhandeid lõhkekehi. Aeg-ajalt tuleb leidude tõttu ka inimesi evakueerida.

Kuna evakuatsioonitsooni sisse jääb ka Berliini pearaudteejaam, kardetakse kaost ühistranspordis. Rongifirma Deutsche Bahn kõneisiku väitel ollakse valmis liiklusseisakuteks. Politsei on palunud kohalikel elanikel instruktsioone järgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles