Vene sõjavägi harjutas raketitõrjet (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BUK-M1-2.
BUK-M1-2. Foto: Semekhin Anatoly / ITAR-TASS

Venemaa Kesksõjaväeringkonna sõdurid harjutasid riigi edelaosas Astrahanis raketitõrjet ning tõrjusid 30 tiib- ja ballistilise raketi rünnaku, teatas ringkonna esindaja täna.

«Kapustin Jari polügoonil toimus Kesksõjaväeringkonna õhutõrjeväe ja õhutõrjelennuväe peavalitsuse laiahaardeline õppus strateegilisel suunal koos lahinglaskmistega. Õppuste aktiivses järgus tabasid õhutõrjevahendid S-300V, Buk-М1, Тоr-М1, kompleksid Osa, Strela-10 ja Igla rohkem kui 30 tiib- ja ballistilist raketti matkivat sihtmärki,» ütles Sergei Šorin.

S-300V.
S-300V. Foto: Ramil Sitdikov / RIA Novosti/Scanpix

Ta märkis, et õppust seiras ringkonnajuht kindralleitnant Aleksandr Lapin isiklikult, kelle sõnul on Süüria kogemust arvestades tänapäevases lahingtegevuses taoliste ülesannete täitmine esmatähtis. 

Õppusel osales 3800 sõjaväelast. Õppus toimus pea nädal pärast USA, Briti ja Prantsuse raketirünnakut Süüria režiimi keemiarelvarajatistele. Liitlased korraldasid vasturünnaku nädal aega varem toimunud väidetavale keemiarünnakule Doumas. Venemaa teatas varem, et Süüria sõdurid kasutasid rakettide tõrjumiseks süsteeme Pantsir, S-200, S-125, Osa, Kvadrat, Buk ja Strela.

BUK raketisüsteem.
BUK raketisüsteem. Foto: Artur Lebedev/TASS/SCANPIX

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles