Le Peni sugulane avab paremäärmusliku õppeasutuse (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Maréchal-Le Pen.
Marion Maréchal-Le Pen. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / SCANPIX

Marion Maréchal-Le Pen avab Lyonis poliitikateaduste akadeemia, kus Prantsuse paremäärmuslaste järeltulevat põlve kasvatada.

Paremäärmusliku Rahvusrinde asutaja Jean-Marie Le Peni tütretütar Marion loobus poliitikast pärast oma tädi Marine`i kaotust eelmise aasta presidendivalimistel.

Selle asemel avab 28-aastane endine parlamendisaadik Lyonis poliitikateaduste kooli, mis on oma kirjelduste kohaselt avatud kõigile tänapäeva parempoolsetele suundumustele ja annab noortele vajalikud teadmised äri- ja poliitikamaastikul tegutsemiseks.

Le Pen kirjutas varem sel aastal parempoolses häälekandjas Valeurs Actuelles, et vaba ja iseseisev asutus seab eesmärgiks leida ja koolitada tulevasi juhte, kellel on vaprust, tarkust ja kompetentsi efektiivselt ühiskonna hüvanguks tegutseda.

Paistab, et ettevõtmine on osaliselt inspireeritud Pariisi poliitilise õppe instituudist, mis pakkus muuhulgas seminare teemadel «Kuidas euro hävitab Euroopa», «Islam ja islamism» ja «Kuidas muuta väärtused tegudeks».

Riiklike diplomite väljastamiseks on õppeasutusel vajalik saada ka Prantsuse haridusministeeriumi heakskiit, mis võib osutuda keeruliseks.

Marioni peetakse palju konservatiivsemaks Rahavusrinde praegusest juhist Marine Le Penist. Ekspertide hinnangul meenutavad tema vaated pigem oma vanaisa Jean-Marie omi. Arvatakse, et just Marionist saab Rahvusrinde järgmine juht.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles