Itaalia valitsuskõneluste uus voor ebaõnnestus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: AFP/SCANPIX

Parempoolne veteranpoliitik Silvio Berlusconi nimetas  reedel Viie Tähe Liikumist (M5S) ohuks Itaaliale ja kinnitas, et uus kõnelustevoor valitsuse moodustamiseks on ebaõnnestunud.

Matteo Salvinile, kes juhib parempoolset koalitsiooni, kuhu kuulub ka Berlusconi Forza Italia, ja M5S-i juhile Luigi Di Maiole anti selle nädala lõpuni aega kokkuleppele jõuda.

Viimane konsultatsioonide voor keskendus Di Maio keeldumisele rääkida Berlusconiga, keda Viie Tähe Liikumine peab poliitilise korruptsiooni sümboliks.

Reedel teatas Berlusconi, kelle Forza Italia ja tema liitlased võitsid märtsis peetud valimistel 37 protsenti häältest, et M5S ei ole demokraatlik erakond, vaid hoopis "oht Itaaliale".

«Itaallased hääletasid halvasti,» sõnas ta.

M5S on «liikumine, mis jutlustab sotsiaalset vihkamist, töötute inimeste liikumine, mis tahab võimu, et võtta (rikkust) ära neilt, kellel seda on», ütles Berlusconi.

Tema hinnangul peaks parempoolne koalitsioon hoopis taotlema liitu väikeparteide ja vasaktsentristliku Demokraatliku Parteiga (PD).

PD on «vatustustunde ja demokraatlikkuse vaatenurgast valgusaastaid M5S-ist ees», sõnas Berlusconi.

M5S oli valimiste edukaim erakond, kogudes veidi alla 33 protsendi häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles