Pildid: neonatsid kogunevad Saksamaale Hitleri sünnipäeva tähistama (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike linn Ida-Saksamaal valmistub sadade neonatside muusikafestivaliks, mis tähistab Adolf Hitleri sünnipäeva, vahendab Guardian

Fašismivastased grupid on lubanud korraldada vastuproteste ning suured linna on saabumas suured politseisalgad, et ennetada vägivalda Schild und Schwerti (Kilp ja Mõõk või SS) muusikafestivalil Ostritzis, mis asub Poola piiri ääres.

Kahepäevasel üritusel peaks osalema kuni 1000 paremäärmuslast Saksamaalt, Tšehhist ja Poolast. Eile linna saabunud põhiliselt meesfašistid kandsid T-särke, kuhu oli kirjutatud «Rassi säilitajad», «Valge on mu lemmikvärv» ja «Adolf oli parim».

Riik keelab festivalil alkoholi kasutamise ja külastajatel ei ole lubatud kaasa tuua klaaspudeleid, lipuvarsi ja teatud koeratõuge.

Korraldajad väidavad, et tegu on poliitilise üritusega ja seetõttu on see Saksa põhiseadusele tuginedes seaduslik.

Festivali korraldajaks on paremäärmusliku erakonna NPD liige Thorsten Heise. Erakond pääses keelustamisest, sest sel on vähe liikmeid ja piiratud mõjuvõim.

Fašismivastased aktivistid hoiatasid, et kohale võib ilmuda neonatse kogu Euroopast. «Me ei vaata pealt, kuidas neo-natid kogu Saksamaalt ja ülejäänud Euroopast saabuvad füüreri sünnipäeva tähistama,» teatas initsiatiiv Rechts Rockt Nicht internetis.

Kohalikud poliitikud, kodanikuühendused ja kirikuliidrid on organiseerinud samal ajal toimuva rahufestivali.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles