Süüria sõjavägi pommitab IS-i kontrollitavat pealinna lõunaserva (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede ja Venemaa õhurünnak Ida-Ghoutale.
Süüria valitsusvägede ja Venemaa õhurünnak Ida-Ghoutale. Foto: HAMZA AL-AJWEH/AFP/Scanpix

Süüria režiimiväed pommitasid laupäeval ägedalt pealinna lõunaosa, kust valitsusväed üritavad välja tõrjuda sinna imbunud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejaid, teatasid meedia ja vabaühendus.

IS-i käes on endiselt palestiinlaste Yarmuki põgenikelaager ja sellega kõrvuti asetsevad Hajar al-Aswad ja Tadamuni linnaosad Damaskuse lõunaservas.

Neljapäevast alates on režiimiväed neid ägedalt pommitanud, et survestada IS-i võitlejaid taganema

Londonis asuva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil on sestsaadik hukkunud kuus tsiviilisikut.

«Täna on toimunud lahinguid ja intensiivseid õhulööke, kuid mitte strateegilist edasiliikumist,» lausus keskuse juht Rami Abdel Rahman.

Süüria riikliku uudisteagentuuri SANA andmeil on valitsusvägede sihikul eelkõige IS-i varustusteed ja relvalaod.

Kunagine õitsev Yarmuk, kus elas umbes 160 000 süürlast ja palestiinlast, on viis aastat väldanud sõjast laastatud. Tuhanded inimesed on piirkonnast põgenenud.

IS hõivas suurema osa Yarmukist 2015. aastal ja vähesel määral oli seal kohal ka Al-Qaeda endine Süüria haru, mis mõne nädala eest taandus.

Veel üht väikest taskut kontrollivad režiim ja sellele lojaalsed Palestiina võitlejad.

IS hõivas 2014. aastal suuri alasid Süürias ja naabermaal Iraagis, kuid on sestsaadik valdava osa sellest tagasi loovutanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles