Türgi opositsiooniliidri hinnangul saadab neid valimistel edu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp.
Türgi lipp. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi peamise opositsioonierakonna Vabariikliku Rahvapartei (CHP) liider Kemal Kılıçdaroğlu avaldas laupäeval arvamust, et president Recep Tayyip Erdoğani varasemalt toetanud inimesed valivad seekord diktatuuri asemel demokraatia.

Kılıçdaroğlu sõnul on ta kindel, et suudab Erdoğani juunikuus korraldatavatel erakorralistel valimistel võimult tõrjuda vähemalt 60 protsendiga häältest.

CHP pole esialgu presidendikandidaati ametlikult esitanud ega teinud kampaaniaplaane oma võimalike liitlastega.

Türgi parlament kiitis reedel heaks president Erdoğani ettepaneku korraldada juunis erakorralised parlamendi- ja presidendivalimised, poolteist aastat varem kui oli ette nähtud. Seadusandjad toetasid valimiste korraldamist 24. juunil ülekaalukalt. Korralised valimised olid varem määratud 2019. aasta novembrisse.

Valimised annavad Erdoğanile võimaluse pikendada presidendipõlve veel viie aasta võrra. Ta on olnud võimul juba 15 aastat, esmalt peaministri ja siis presidendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles