Armeenia prokuratuur kinnitas protestiliidri vahistamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikol Pašinjan.
Nikol Pašinjan. Foto: VANO SHLAMOV / AFP /Scanpix

Armeenia peaprokuratuur kinnitas parlamendisaadikust protestiliidri Nikol Pašinjani vahistamist, mida politsei oli varem eitanud, ja esitas talle ning veel kahele opositsioonilisele seadusandjale süüdistuse ebaseaduslike massikogunemiste korraldamises ja läbiviimises.

Peaprokuratuuri teatel on Pašinjani, Ararat Mirzojani ja Sasun Mikaeljani vahistamisest teavitatud parlamendispiiker Ara Bablojani.

Kolmik korraldas massikogunemisi Armeenia kogunemisvabaduse seadust ning Jerevani linnapea jõustatud piiranguid rikkudes, teatas peaprokuratuur.

«Inimesed rikkusid ebaseaduslike protestide käigus parlamendisaadikute suuniste järgi tegutsedes mitut rahumeelseid kogunemisi käsitleva seaduse sätet, takistades inimeste vaba liikumist, tõkestades nende sisse- ja väljapääsu mitmest hoonest,» seisis avalduses. «Nad ei teavitanud oma toetajaid polisei nõudmisest kohtumised lõpetada.»

Peaprokuratuuri väitel õhutasid Pašinjan, Mikaeljan ja Mirzojan nendel kogunemistel osalejaid sulgema tänavaid ja sissepääse hoonetesse, kus tegutsevad riigivõimud, tungima valitsushoonetesse ja halvama nende tööd.

Armeenia politsei toimetas Pašinjani jõuga minema meeleavalduselt, kuid eitas tema vahistamist.

Jerevanis kestavad mitmendat päeva meeleavaldused ekspresident Serž Sargsjani vastu ja kokkupõrked protestijate ja märulipolitsei vahel.

Täna hommikul katkesid varsti pärast algust Pašinjani ja Sargsjani kõnelused.

Opositsioonijuht on kuulutanud Armeenias välja rahumeelse sametrevolutsiooni alguse. Tema juhtimisel on 2,9 miljoni elanikuga riigis meeleavaldused kestnud nüüd kümme päeva, mille käigus on arreteeritud sadu protestijaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles