KOHALIK VAADE. Närvide mäng Armeenias

Sedrak Mkrttšjan
, ajakirjanik, Armeenia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia peaminister Serž Sargsjan (vasakul) ja opositsioonipoliitik Nikol Pašinjan eilsel kohtumisel, mis kestis kaks minutit.
Armeenia peaminister Serž Sargsjan (vasakul) ja opositsioonipoliitik Nikol Pašinjan eilsel kohtumisel, mis kestis kaks minutit. Foto: VANO SHLAMOV / AFP/Scanpix

Aprilli keskpaigas levisid protestiaktsioonid üle Armeenia. Tuhanded inimesed protesteerisid kaks ametiaega Armeenia president olnud Serž Sargsjani peaministriks nimetamise vastu.

Sargsjani võimu ajal vastu võetud uue põhiseaduse kohaselt sai Armeeniast poolpresidentaalse asemel hoopis parlamentaarne vabariik, tehes peaministrist täitevvõimu kõrgeima esindaja.

17. aprillil kuulutas opositsiooniliikumise juht Nikol Pašinjan alanuks niinimetatud sametrevolutsiooni. Enne seda oli parlament Sargsjani osas hääletanud ning kinnitanud ta parlamentaarse Armeenia esimeseks peaministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles