Põhja-Korea liiklusõnnetuses hukkus 32 hiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinla truiste vedanud buss Põhja-Koreas.
Hiinla truiste vedanud buss Põhja-Koreas. Foto: AP/Scanpix

Põhja-Koreas eile aset leidnud bussiõnnetuses hukkus 32 Hiina turisti ja neli põhjjakorealast, vahendab AFP.

Lisaks sai kannatada veel kaks hiinlast. Õnnetus juhtus Põhja-Korea pealinnast Pyonyangist lõunas, Põhja-Hwanghae provintsis. «Õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks on algatatud juurdlus,» ütles Hiina välisministeeriumi esindaja  Lu Kang.

Rohkem infot ministeerium ei avaldanud, kuid Hiina riikliku meediakanali CGTNi teatel kukkus buss sillalt alla. Twitterisse postitatud teadaanne kustutati hiljem.

Hiina sai õnnetusest teada eile õhtul ning Pyongyangis asuva Hiina saatkonna töötajat kiirustasid sündmuskohale, et end juhtunuga kurssi viia.

Kaesongi ja Pyongyangi ühendava maantee lõik. 
Kaesongi ja Pyongyangi ühendava maantee lõik. Foto: ED JONES / AFP

Enamus turiste Põhja-Koreas on pärit Hiinast. Külastajate arv pole vähenenud isegi hoolimata ÜRO sanktsioonidest, mille ka Hiina Pyonyangi vastu kehtestas. Hiinast on võimalik Põhja-Koreasse sõita rongiga või lennukiga.

Põhja-Korea teede olukord pole kiita ning paljudes piirkondades pole neil isegi asfaltkatet. Tihti on sillad kasutuskõlbmatud ja nende asemel kasutatakse jõgede ületamiseks parvesid. Väidetavalt olid turistid teel Kaesongi linnast Pyongyangi. Kahe linna vaheline tee on üks parimaid Põhja-Koreas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles