Tusk andis seoses Poola lennukatastroofiga tunnistuse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk kohtus.
Donald Tusk kohtus. Foto: Janek Skarzynski / AFP / Scanpix

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk ütles täna Varssavi kohtus, et tal ei olnud Poola peaministrina võimu ega rolli enda ega presidendi lendude ettevalmistamisel.

Tusk andis tunnistusi seoses 2010. aasta lennukatastroofiga Venemaal, milles hukkus Poola tollane president Lech Kaczyński ja veel 95 inimest.

Mitme ohvri omaksed kaebasid tollase valitsuse, teiste seas Tuski kabinetiülema kohtusse, väites, et valitsus ei suutnud tagada lennu turvalisust.

Tusk oli kohtus tunnistaja, mitte kohtualusena. Osa istungist kuulutati kinniseks.

Tusk kinnitas, et tal ei olnud enda ega presidendi lendude ettevalmistamisel mingit rolli ega mõju, ning tunnustas kõrgelt oma endise kabinetiülema tööd.

«Pole presidendi ega peaministri asi mõjutada otsuseid, mis puudutavad maandumispaika, aega, sihtkohta ega lennuki valikut,» ütles Tusk kohtus. «Minu vaatevinklist oli selge, et ma ei tohi lende mõjutada.»

2010. aasta 10. aprilli lennuõnnetuses Smolenski lähistel hukkusid lisaks presidendipaarile paljud riigiametnikud ja sõjaväejuhid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles