Venemaa kingib Süüriale vanad S-300 kompleksid (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-õhk-tüüpi raketiide laadimine S-300 raketikompleksile.
Maa-õhk-tüüpi raketiide laadimine S-300 raketikompleksile. Foto: Sergei Bobõlev/TASS/Scanpix

Raketikomplekside S-300 kinkimine Süüriale on Venemaal sama hästi kui otsustatud, kirjutas tänaVene ajaleht Kommersant.

Vene sõjalis-diplomaatilised allikad väidavad, et komplekside üleandmist arutati pemiselt diplomaatilisel tasandil ja need võivad Süüriasse jõuda juba lähiajal.

Kompleksid S-300 Favorit saadetakse Süüria sõjaväele tagastamatu abina. Komponendid, mille hulka kuuluvad radarid, veokid, juhtimiskonktid ja laskeseadmed toimetatakse kohale Vene sõjalaevadega meritsi või sõjaväe transpordilennukitega, kirjutab ajaleht.

Süüria saab S-300-d relvaabi korras, sest Süürial raha ei ole, kirjutab leht. Tõenäoliselt saavad nad Venemaal juba kasutuses olnud kompleksid. Süüria režiimivägi saab nendega kaitsta Damaskust ja sõjaväelennuvälju. Esilagu on raketikompleksidega kaasas ka Vene sõjaväenõunikud, kes juhendavad süürlasi kolme kuu jooksul.

Märgiti, et Süüria võis Venemaalt saada neli divisjoni S-300-sid veel 2010. aastal, kuid siis jäi asi seisma kodusõja ja Iisraeli pahameele taha.

Vene välisministri Sergei Lavrovi sõnul kõrvaldas Moskva kõlbelised kõhklused USA presidendi Donald Trumpi sajakonna raketi lennutamine Damaskuse poole.

Iisraeli suhtumine asja ei ole veel teada, kuid kardetakse, et Iisrael võib raketikomplekse rünnata Vene nõunike kohalolust sõltumata.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles