Fotod ja video: Torontos rammis kaubik jalakäijaid (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas Torontos rammis kaubik esmaspäeval jalakäijaid, politsei teatel sai surma 10 ja vigastada 15 inimest. Kaubiku juht peeti kinni.

Intsident leidis aset elava liiklusega paigas Yonge tänava ja Finchi avenüü ristmiku piirkonnas, kirjutas BBC. Politsei sai väljakutse sündmuskohale Eesti aja järgi kell 19.27.

Pärast otsasõitu põgenes kaubik sündmuspaigalt, kuid ta leiti hiljem mitu kvartalit eemal ja peeti kinni. Politsei tuvastas kaubikujuhina Toronto põhjaosas elava Alek Minassiani (25), praegu pole teada teo motiiv.

Kaubikuga inimesi rünnanud Alek Minassian elab Richmond Hillis Ontarios. Linkedini andmetel on tegu Seneca College tudengiga. Mees on väidetavalt viimasel ajal tegelenud nutirakenduse arendamisega, mis aitaks leida vaba parkimiskohta Torontos. Politsei ei usu, et ta oleks seotud mõne terrorostliku organisatsiooniga. Pealtnägijate kirjelduse kohaselt ähvardas Minassiani kinnipidamisel politseinikke relvataolise esemega.

«See kujuneb keerukaks juurdluseks,» ütles politseijuhi asetäitja Peter Yuen ajakirjanikele. «Me oleme ühe inimese vahi alla võtnud ning uurimine kestab.» 

Korrakaitsjad pole seni öelnud, kas tegemist oli õnnetuse või tahtliku vägivallaaktiga. 

Õnnetuse üks pealtnägijatest Diego DeMatos oli teel võimlasse, kui nägi kaubiku otsasõitu ühele mehele ja naisele, kirjutab CNN.

«Naise peast hakkas verd purskama ja seda voolas kiiresti,» rääkis mees. Alguses arvas ta, et tegu on tavapärase otsasõiduga, kuid siis märkas veel viit ohvrit mõned meetrid eemal. «Mõned neist liigutasid, teised lebasid liikumatult,» rääkis mees. DeMatos läks appi elustama ühte ohvrit, kuid mees suri aitajate käte vahel.

«See oli kui vaatepilt sõjatandrilt. Seal vedelesid prügikastid, puruks sõidetud bussipeatuse tükid ja postkastid,» kirjeldas ta. Üks naine võttis oma salli ja elustajad katsid hukkunu sellega.

Autoroolis olnud pealtnägija sõnul arvas ta esialgu, et autojuhti on tabanud südamerike, kuni ta märkas, et juht rammib kõnniteel inimesi. «Ta lihtsalt sõitis neile järjest otsa, see oli kui õudusunenägu,» kirjeldas ta nähtut. Taftan Kebabi töötaja Bersat Noorai sõnul rammis kaubik pinki nende maja ees ja kui ta õue jooksis, siis nägi paari inimest maas lebamas. Ühel 20ndates aastates mehele oli tugev verejooks ja Noorai tõi selle sulgemiseks käterätiku ning helistas hädaabinumbril.

Kaubikurünnak korraldati ajal, kui Torontos jätkub juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 välisministrite kohtumine, kuid ametnike sõnul ei ole neil andmeid rünnaku seotusest üritusega. Kuriteopaik jääb kohtumise asukohast umbes 16 kilomeetri kaugusele.

Sündmuspaigalt võetud telekaadritest on näha arvukalt püssidega relvastatud politseinikke ja parameedikuid, kes osutavad kannatanutele esmaabi.

Läheduses elav Henry Miller ütles Sky Newsile, et kaubik sööstis jalakäijatele otsa umbes 90-kilomeetrise tunnikiirusega. Milleri arvates oli tegemist tahtliku otsasõiduga.

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles, et võimuesindajad jälgivad olukorda Torontos.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles