USA politsei tabas Tennessee söögikohas neli inimest tapnud tulistaja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jason Davis / AFP/Scanpix

USA Tennessee osariigi politsei teatas esmaspäeval päev varem söögikohas neli inimest tapnud tulistaja tabamisest.

«Mõrvas kahtlustatav Travis Reinking on vahi all. Ta vahistati mõni hetk tagasi,» teatas osariigi pealinna Nashville´i politseiamet Twitteris.

Reinking (29) tabati ulatusliku inimjahi tulemusena. Võimud olid eelnevalt otsinud läbi tulistaja kodu ning tulistamispaiga Nashville´i Anticohi äärelinnas söögikohas Waffle House, kus Reinking tappis pühapäeva varahommikul neli ja vigastas kaht inimest.

Politsei teatas pärast tulistamist, et Reinking pani mõrvad toime alasti ning surma oleks võinud saada rohkemgi inimesi, kui üks söögikoha külastaja poleks talt relva käest väänanud.

Kohaliku meedia teatel kasutas Reinking USA massitulistamistes sageli kasutatud relva, automaati AR-15.

Sama relva kasutas ka Nicolas Cruz, kes tappis veebruaris Florida osariigis Parklandis koolis 14 inimest, ning sellega tapeti 58 inimest mullu oktoobris Las Vegases vabaõhufestivali ajal.

Parklandi kooliõpilased ja veebruarikuises massimõrvas ellujäänud on alustanud Ühendriikides kampaaniat kontrolli tõhustamiseks relvade üle ning nad on suutnud karmimate relvaseaduste nimel korraldatud meeleavaldustele tuua sadu tuhandeid inimesi üle kogu riigi.

USA kongress aga ei ilmuta riigi leebete relvaseaduste karmistamise vastu jätkuvalt mingit huvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles