George H.W. Bush toimetati vaid mõni päev pärast naise surma haiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine president George H.W. Bush saabumas laupäeval Houstoni St. Martini Episkopaalkirikusse oma abikaasa Barbara ärasaatmisele.
USA endine president George H.W. Bush saabumas laupäeval Houstoni St. Martini Episkopaalkirikusse oma abikaasa Barbara ärasaatmisele. Foto: Reuters/ScanPix

USA endine president George H.W. Bush viidi kõigest paar päeva pärast oma naise Barbara surma veremürgitusega haiglasse.

«President Bush viidi eile hommikul Houstoni metodisti haiglasse pärast kokkupuudet nakkusega, mis kandus tema verre,» teatati endise riigipea kantselei avalduses. «Ta reageerib ravile ja näib olevat taastumas. Me avaldame uut infot, kui olukord annab selleks alust.»

Aastatel 1989-1993 USA presidendina töötanud George H.W. Bushi abikaasa Barbara Bush suri 17. aprillil 92 aasta vanuselt ja maeti 21. aprillil.

Ühendriikide 43. president viidi haiglasse kõigest päev pärast hüvastijättu abikaasaga.

Bush, kes on viiest veel elus olevast endisest USA presidendist vanim, põeb Parkinsoni tõve vähem levinud versiooni, mis mõjutab vaid alakeha. Endine riigipea liigub haiguse tõttu ratastoolis.

George H.W. Bush on Ühendriikide 45. presidendi George W. Bushi ja Florida osariigi endise kuberneri Jeb Bushi isa.

George Herbert Walker Bush sündis 1924. aasta 12. juunil Massachusettsis rikkasse poliitperre. Tema isa Prescott Bush oli edukas pankur ja USA senaator. Bush kasvas üles luksuses ja omandas hariduse prestiižes Phillips Academys. Oma õpingud Yale’i ülikoolis lükkas ta edasi ja astus mereväkke ning läks võitlema Teise maailmasõtta.

Ta osales piloodina 58 missioonil. Jaapanlased tulistasid ta Vaikse ookeani kohal alla ning pärast tunde meres ulpimist päästis ta viimaks allveelaev. Ta on töötanud ka CIA peadirektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles