Mahlaka keelekasutusega Soini ründas vasakliitu ja rohelisi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini
Põlissoomlaste juht Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste juht Timo Soini andis täna parlamendi ees oodatult värvika etenduse, rünnates rajult rohelisi ja vasakliitu.

Soini ütles roheliste kohta, et nende moraal on ju teada. «Nad suudavad istuda terve valimisperioodi maailma kõige tuumaenergiasõbralikumas valitsuses,» märkis ta Helsingin Sanomat Online'i vahendusel.

«Vasakliidul on kaks võimalikku sõiduriista Säätytalost parlamendihoonesse : Audis Koondpartei abierakonnana või piimarongiga,» põrutas ta.

Piimarongiks ehk maitojunaks nimetavad soomlased müstilist liiklusvahendit, millega kaotajad sõidavad koju tagasi.

Soini nimetas vasakliitu selgrootuks maoks ja tuletas meelde, et koalitsioonipartei ei saa omale seoses Portugali-tugipaketiga lubada eitavat seisukohta.

Vasakliidu juht Paavo Arhinmäki kinnitas, et nad seisavad sirgeseljaliselt oma lubaduste taga. «Me püüame. Meil pole mao selgroogu, mis esimeste raskuste puhul vajub sügavasse mulla sisse ja üritab olukorra eest varjuda,» ütles ta.

Arhinmäki kinnitas, et ta pole Portugali abipaketti toetanud ja soovitas sellest loobuda, nagu tegi ka Soini.

Soini sõnul levib Euroopa Liidus majanduslik gangreen ja selle põhjuseks on ülimalt suured võlad. Tema arvates on poliitilise eliidi ja suurpankade vahele tekkinud haiglaslik sümbioos.

Põlissoomlaste juhi sõnul saaks Euroopa haigusest paraneda küll, kuid mitte praeguste ravimite abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles