Tapetud Malta ajakirjanik uuris kuldsete viisade programmi

Lorenzo Bagnoli
, Itaalia Uuriva Ajakirjanduse Projekti ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval marssisid Valletta tänavatel meeleavaldajad, et näidata oma pahameelt valitsuse korruptsiooni vastu, mida paljastas mullu tapetud ajakirjanik Daphne Caruana Galizia.
Pühapäeval marssisid Valletta tänavatel meeleavaldajad, et näidata oma pahameelt valitsuse korruptsiooni vastu, mida paljastas mullu tapetud ajakirjanik Daphne Caruana Galizia. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix

Malta blogija Daphne Caruana Galizia oli juba kuid uurinud saare äärmiselt suure käibega hämarat passimüügisüsteemi, kui ta 2017. aasta 16. oktoobril autopommiga tapeti.

See ei olnud küll ainuke lugu, mille kallal ta töötas, kuid just sellesse ärisse oli segatud piisavalt raha, et lükata vaid paari aastaga kogu Malta majandus taas tõusuteele ja tuua saareriigi kukrusse alates 2014. aasta jaanuarist 850 miljonit eurot.

Caruana Galizia uskus, et valitseva Tööpartei ametnikud ei suutnud suurtest summadest ära öelda, ehkki ajakirjaniku arvates oli Individuaalse Investeerimisprogramm või mitteametlikult kuldsete viisade nime all tuntud passiprogramm täis tagatoapoliitikat, altkäemakse ja hämaraid sidemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles