Toronto kaubikuründajale esitati süüdistused mõrvas ja mõrvakatses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubik, mida juhtinud 25-aastane mees tappis 10 inimest.
Kaubik, mida juhtinud 25-aastane mees tappis 10 inimest. Foto: Stringer / Reuters/Scanpix

Kanada esitas teisipäeval 10 mõrva- ja 13 mõrvakatse süüdistust kanadalasele, kes sõitis eile Torontos kaubikuga surnuks 10 ja vigastas 15 inimest.

Alek Minassian.
Alek Minassian. Foto: LinkedIn

25-aastast Alek Minassiani teavitati süüdistustest pisut enne kohtuniku ette ilmumist. Kohtunik andis süüdistuste alusel korralduse võtta Minassian vahi alla. Järgmine istung toimub 10. mail.

Politsei sõnul polnud Minassian varem nende tähelepanu alla sattunud. Lisaks polnud ta pälvinud ei luure- ega julgeolekuametite tähelepanu.

Avaliku julgeoleku ministri Ralph Goodale'i sõnul arvatakse, et juhtum pole seotud rahvusvahelise terrorismiga. «Kogu saadaoleva info põhjalt tundub, et sellel konkreetsel vahejuhtumil ei ole ühtegi seost riikliku julgeolekuga,» lausus Goodale.

Kaubikurünnak korraldati ajal, kui Torontos jätkub juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 välisministrite kohtumine, kuid ametnike sõnul ei ole neil andmeid rünnaku seotusest üritusega. Kuriteopaik jääb kohtumise asukohast umbes 16 kilomeetri kaugusele.

Intsident leidis aset elava liiklusega paigas Yonge tänava ja Finchi avenüü ristmiku piirkonnas. Politsei sai väljakutse sündmuskohale Eesti aja järgi eile õhtul kell 19.27. Linnaosas elab palju iraanlasi ning kohalike arvates võis rünnaku toimumispaik olla selle asjaoluga seotud. Rünnakuks kasutati renditud kaubikut.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles