Venemaa tühistas Pussy Riotit ja Savtšenkot kaitsnud tuntud advokaadi ametiõigused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Feigin.
Mark Feigin. Foto: SCANPIX

Moskva advokaatide koda võttis tuntud Vene advokaadilt Mark Feiginilt advokaadi staatuse ära, teatas Feigin ise Interfaxile.

Feigini sõnul jäi ta ametist ilma seoses tema poolt avaldatud kolme tviidiga, mis puudutavad Ukraina ajakirjanikku ja videoblogijat Anatoli Šarijat.

Advokaat märkis, et peab tema suhtes langetatud otsust ebaseaduslikuks ning häbiväärseks ja ta kaebab selle kohtusse. Feigini sõnul on otsuse taga tema poolt menetletud poliitilised kohtuasjad.

Möödunud aastal pöördus Šarija Moskva kohtusse, kuna Feigin oli teda raadiojaama Ehho Moskvõ eetris süüdistanud pedofiilias. Kohus rahuldas kaebuse ning kohustas advokaadi oma sõnad ümber lükkama ja määras talle rahatrahvi.

Varsti pärast kohtuasja lõppu sai teatavaks, et Šarija kaitsja Stalina Gurevitš kaebas Feigini Moskva advokaatide kolleegiumi kvalifikatsioonikomisjoni ja justiitsministeeriumisse, süüdistates kolleegi enda ja tema kliendi solvamises sotsiaalvõrgustikes nii enne kui ka pärast kohtuprotsessi.

Feigini arvates on tegemist katsega tõrjuda ta välja Ukraina ajakirjaniku Roman Suštšenko kohtuprotsessist. Venemaa süüdistab praegu Suštšenkot spionaažis.

Mark Feigin on tuntuks saanud eelkõige punkbändi Pussy Riot kaitsjana. Samuti kaitses ta üht Maneeži väljaku rahutuste osalist Leonid Razvožajevit, Ukraina lahingulendurit Nadja Savtšenkot ning krimmitatarlaste liidrit Mustafa Džemilevit.

Pärast kaitsepolitseinik Eston Kohveri röövimist Venemaa poolt oli lühikest aega tema kaitsja just nimelt Feigin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles