Saksa juutide juht soovitas avalikes kohtades rahvuspeakatet varjata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antisemitismi vastane meeleavaldus Londonis.
Antisemitismi vastane meeleavaldus Londonis. Foto: Ben Cawthra/LNP / Ben Cawthra/Sipa USA

Saksa juudikogukonna juht Josef Schuster soovitas teisipäeval seoses viimase aja vägivallarünnakutega avalikes kohtades peita juutidele omast rahvuspeakatet ja muud usulist sümboolikat, teatas kohalik meedia.

Schuster märkis, et rünnakud võivad inimesi mõjutada vägivallatsejate trotsimisele.

"Kõigest hoolimata soovitaksin ma inimestel eriti Saksamaa suurlinnades juudimütsi avalikust kandmisest hoiduda," ütles Schuster raadiointervjuus.

Saksa meedias levis äsja video, kus Berliini kesklinnas ründab mosleminooruk pigimütsi kandvaid noori, keda hakkab keset tänavat rihmaga peksma.

Prantsusmaal allkirjastas rohkem kui 300 avaliku elu tegelast manifesti, millega mõisteti hukka uue antisemitismi ilmingud, mille tunnuseks on islamiäärmuslus. Pöördumine avaldatakse pühapäeval ajalehes Le Figaro.

Sellele on teiste seas alla kirjutanud näiteks ekspresident Nicolas Sarkozy ja näitleja Gerard Depardieu . Pöördumises tuuakse vägivalla ühe põhjusena välja islamiäärmusluse kasvu töölisklassi linnaosades ja meedia probleemist vaikimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles